Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 20:52 - А сега накъде?
Автор: xpucmoc Категория: Други   
Прочетен: 2706 Коментари: 3 Гласове:
1



*Това не е статия от помагалото*

На абсолютно всекиго се е случвало да има лоши дни, дни, в които сякаш нищо не върви и всички са против него. Когато човек се пита защо нещата се стичат по този начин, кога всичко ще си дойде на мястото, дали изобщо нещо ще се промени...Абсолютно всеки минава през това. Накрая се оказва, че всичко, случващо се, е , за да те направи по-силен, по-мъдър, по-добър...Но докато осъзнаеш това, се налага да изтърпиш доста. Понякога изглежда непоносимо. Сякаш болката и огорчението от света са твърде много, за да изплуваш от тях. Разбирам всекиго, който се чувства по този начин. (Или поне така си мисля.) Пиша това, защото наскоро прочетох статия за това как все повече хора (и особено младежи) в България страдат от депресия. Много от тях не успяват да открият спасителна мисъл навреме. Много от тях не вярват, че има такава. Смятат, че никой не може да им помогне, затварят се в себе си, прекъсват контактите с околните, правят погрешни заключения за смисъла  (и по скоро за липсата на такъв) в живота си. В моментен емоционален изблик правят неща, които оставят своя отпечатък още дълго, дълго време. Агресия срещу другите. Агресия срещу себе си. И най-лошото: в момент на отчаяние посягат на единственото нещо, което са получили даром, най-скъпото: живота си. А той е многостранен и изпълнен с най-неочаквани обрати. Някои от тях, за съжаление, не биват дочакани. Според една статистика, на всеки четири минути някой прави опит за самоубийство. А той обикновено е предшестван от дълги размишления и претегляне на двата изхода, единия от които-мигновен...
Съчувствам на всеки, който се събужда сутринта и се пита със страх и болка: "А сега накъде?" . Разбирам състоянието на тези хора, защото аз самата често минавам през това. Неведнъж съм се питала защо да не избера по-лесния път, да оставя другите след мен да се тревожат и да мислят, а аз да избягам от всичко това. Но не бива. НЕ БИВА. Защото животът е една странна плетеница от хубави и лоши случки (за жалост понякога вторите са повече...) и човек никога не знае какво ще му се случи утре. Неизвестността, която хем плаши, хем привлича, е причината, поради която трябва да продължим да се борим с обратите в този живот, ден за ден, ВСЕКИ ден. Трудно е, понякога боли много. Понякога трябва да смажеш егото и гордостта си, понякога се налага да отстъпиш от принципите си или да правиш компромиси, за да е удобно на другите. Всъщност доста често. Но да понасяш всичко това си заслужава. Ако не в момента, то утре. Ако не утре, то вдругиден. Ако не вдругиден, то Някога. Това исках да кажа, затова пиша тези неща. Ако някой, който също изпада в такива объркани мисли и му се струва, че всичко е против него, той не трябва да се предава. И тук не става дума само за това, че християнството е против това деяние и че Исус вече е дал своя живот за нас, за да ни спаси. А за това, че по този начин, избирайки лесния изход, човек губи един уникален подарък-живота на тази Земя. Да, несъвършен е. Да, болезнен е. Но няма да се повтори. Дори и един миг от него няма да е същия като предишния. Струва си да живеем, дори единствено заради самото живеене.
Просто исках да кажа на тези, на които пътят наистина им идва твърде стръмен, да не се отказват. Гарантирам, че ако продължат и след време (и тук не става въпрос за дълго време!) се обърнат към миналото, ще могат да кажат с гордост: Да, аз успях. продължих, макар че всичко изглеждаше безсмислено и против мен. Прекъснах омагьосания кръг, защото не се поддадох. Силен съм и мога да се справям с препятствията. С помощта на Бог. Защото Той винаги е до нас и ни подкрепя, въпреки че ние не го виждаме и се обезверяваме. А не бива.
Утре, като се събудя и ми се наложи да се сблъсквам с неща, които не са ми приятни, пак ще си задам въпроса: А сега накъде?
Но този път ще имам отговор и този отговор ще ми дава сила да вървя напред. Вървете и вие!
П.С. Ако някой има проблеми, които му се струват неразрешими, може да ми пише на имейл blommorna@abv.bg  , за да поговорим за това. Правя това, защото когато аз имах нужда от помощ, ми бе подадена ръка. (И това беше още преди да повярвам в Него.)



Гласувай:
1



1. анонимен - Дельта форс xtreme 2005 русс!
16.12.2011 18:14
<a href=http://facebook.com>facebook.com</a>
<a href="http://facebook.com">facebook.com</a>с
цитирай
2. анонимен - Елена ваенга - лучшие песни
30.12.2011 07:38
курю
абсент
кукла
маша
цитирай
3. анонимен - Шансон самые лучшие песни
09.01.2012 21:33
курю
абсент
кукла
маша
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: xpucmoc
Категория: Други
Прочетен: 33853
Постинги: 6
Коментари: 10
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031